A menü összeállításánál igyekeztem olyan ételeket kitalálni, amelyek kevésbé ismertek itthon. Másrészt szerettem volna elkerülni, hogy a vendégek a halászlé, töltött káposzta, rántott hal stb. sokadik változatát egyék nálunk is karácsonykor.
Nem tagadom, hogy én nem favorizálom a magyar konyhát, inkább az ázsiai ízeket kedvelem, de most becsempésztem az amerikai és angol konyha egy-egy jellegzetes ételét is. Legnagyobb izgalommal a karácsonyi pulyka elkészítése töltött el, amelyet az amerikai változat szerint sütöttem áfonyaszósszal tálalva.
Sajnos, csak egy sütőnk van és nagyon ügyesen kellett megoldani, hogy az azonos jellegű ételek lehetőleg együtt kerüljenek asztalra. Ebből következően a fotózásra néha utólag került sor. Azért megörökítettem a legtöbbet:

És az ünnepi ebéd fénypontja:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése