A világon az egyik legnépszerűbb ital, élvezeti cikk: a kávé. Aki ismer, az tudja, hogy szeretek új dolgokkal kísérletezni és mindig mindenből kihozni valami mást, valami különlegeset, változatosat vagyis inkább valami szokatlant. Hát, a kávé sem lehet kivétel...
Azért azt le kell szögeznem, hogy törekvéseim nem a hatás fokozására irányulnak, csupán az ízvilágra. Alapjában véve a gyenge kávé híve vagyok. (Nemcsak egészségi okokból.) Élénkítőleg rám egyébként sem hat, így remekül alszok bármilyen erős formátum után is. Viszont nagyon szeretem az ízét, aromáját és igazán relaxing az a momentum, amelyet fogyasztására szánunk.
Nos, maradjunk az ízeknél és a lehetőségeknél és persze az egészségnél! Lássuk, mit lehet kihozni belőle! Én az amerikai típusú hosszú kávét favorizálom. Alapja: kevés és egyáltalán nem erős kávé, amely különbözőképpen készülhet. Általában a 'kotyogós' eljárást használom, de a French press valamivel gyorsabb. Ehhez némi gyümölcstea vegyül, amellyel kedvünk szerint variálhatjuk az ízét. Nekem a vanília és a meggyes változat a díjnyertes, de a lehetőségek határtalanok. Természetesen a tej sem maradhat ki az italból. Ha valaki házi tejhez hozzá tud jutni, akkor inkább azt érdemes felhasználni. Én növényi tejből készítem, amelynek a trükkjét a Tejalternatívák c. bejegyzésben írtam le. A rizstej eleve kissé édeskés, így az a No 1, de kölestejből és mandulatejből is nagyon finom. A kókuszos ízt kókusztejporral lehet elérni, de a különböző aromák is jó szolgálatot tehetnek. Aki a cukrot nem tudja mellőzni, annak továbbra is a természetesebb cukrokat javaslom. Végül zárjuk a kört némi fahéjjal a tetején. Ezzel a módszerrel egy egész kellemes ital készíthető, amely a nap bármely szakaszában fogyasztható és egyedi ízlés szerint módosíthatjuk.
Az alap koncepción kívül megemlítenék más formátumú, kávéhoz hasonló italkülönlegességeket is.
Azért azt le kell szögeznem, hogy törekvéseim nem a hatás fokozására irányulnak, csupán az ízvilágra. Alapjában véve a gyenge kávé híve vagyok. (Nemcsak egészségi okokból.) Élénkítőleg rám egyébként sem hat, így remekül alszok bármilyen erős formátum után is. Viszont nagyon szeretem az ízét, aromáját és igazán relaxing az a momentum, amelyet fogyasztására szánunk.
Nos, maradjunk az ízeknél és a lehetőségeknél és persze az egészségnél! Lássuk, mit lehet kihozni belőle! Én az amerikai típusú hosszú kávét favorizálom. Alapja: kevés és egyáltalán nem erős kávé, amely különbözőképpen készülhet. Általában a 'kotyogós' eljárást használom, de a French press valamivel gyorsabb. Ehhez némi gyümölcstea vegyül, amellyel kedvünk szerint variálhatjuk az ízét. Nekem a vanília és a meggyes változat a díjnyertes, de a lehetőségek határtalanok. Természetesen a tej sem maradhat ki az italból. Ha valaki házi tejhez hozzá tud jutni, akkor inkább azt érdemes felhasználni. Én növényi tejből készítem, amelynek a trükkjét a Tejalternatívák c. bejegyzésben írtam le. A rizstej eleve kissé édeskés, így az a No 1, de kölestejből és mandulatejből is nagyon finom. A kókuszos ízt kókusztejporral lehet elérni, de a különböző aromák is jó szolgálatot tehetnek. Aki a cukrot nem tudja mellőzni, annak továbbra is a természetesebb cukrokat javaslom. Végül zárjuk a kört némi fahéjjal a tetején. Ezzel a módszerrel egy egész kellemes ital készíthető, amely a nap bármely szakaszában fogyasztható és egyedi ízlés szerint módosíthatjuk.
Az alap koncepción kívül megemlítenék más formátumú, kávéhoz hasonló italkülönlegességeket is.
- Ovaltine - malátából és csökkentett zsírtartalmú kakaóporból készül, koffeinmentes. Vitaminokkal, ásványi anyagokkal több változatban is kapható. Valójában forró tejjel hígítva ajánlják, de kávéitalunkhoz is szuper akár alapként, akár elegyeként.
- Barley Cup - Maláta, rozs és cikória keveréke, koffeinmentes. Ezt sajnos nálunk még nem láttam, de a cikóriakávé gyógynövényes boltokban kapható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése