- Lúgos hatása miatt jól tisztítja a zsíros és más szerves szennyeződéseket.
- Lágyítja a vizet.
- Sütőporok egyik összetevője, de önmagában is megemeli a tésztát.
- Egészségügyi célokra használható, mivel helyreállítja a gyomor egyensúlyi kémhatását.
- Szagtalanít, így higiéniai alkalmazása sem elhanyagolható. Pl. macskaalom, hűtő, etc.
- Fehérítő hatású: mosás, fogfehérítés etc.
- Főzéshez is használható: megőrzi a zöldségek színét, gyorsabban puhulnak a húsok, hüvelyesek.
- Gyümölcsök mosásához tökéletes.
- Vízforralóba is bátran tehető egy kicsi, ezzel lágyabb vizet nyerünk.
2009. június 22., hétfő
Szódabikarbóna (Nátrium-hidrogén-karbonát)
Ez a gyengén lúgos só is sok területen felülmúlja utódait:
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése